Mjesečne molitvene nakane

MJESEČNE MOLITVENE NAKANE ZA OFS I FRAMU


U želji da se naglasi zajedništvo sa Svetim Ocem, za svaki mjesec ponuđene su molitvene nakane Svetog Oca te nakane Franjevačkog svjetovnog reda obzirom na razdoblje i događaje vezane uz Red.
Mjesna bratstva mole za oboje.

2019.

Siječanj
Za evangelizaciju - Za mlade u Marijinoj školi : Da mladi ljudi, osobito u Latinskoj Americi, slijede primjer Marije i odgovore na Božji poziv radosnog življenja i
svjedočenja Evanđelja u svijetu.
OFS: Za Međunarodni kongres Frame, Svjetski dan mladih i za kongres zemalja Latinske Amerike u Gvatemali.
Oče naš…

Veljača
Opća - Trgovina ljudima : Za pomoć ljudima koji su žrtve trgovine ljudi, prisilne prostitucije i nasilja.
OFS: Za kapitul nacionalnog bratstva u Argentini i bratski i pastoralni pohod nacionalnog bratstva u Bjelorusiji.
Oče naš …

Ožujak

Za evangelizaciju - Za prepoznavanje prava kršćanskih zajednica : Da kršćanske zajednice, osobito one koje su progonjene, osjete Kristovu blizinu u progonstvu te da se poštuju njihova prava.
OFS: Za bratski i pastoralni pohod nacionalnog bratstva u Južnoj Africi i za rad Međunarodnog predsjedništva OFS-a.
Oče naš …

Travanj

Opća - Za doktore i njihov rad u ratom pogođenim područjima : Za doktore i njihov humanitarni rad u ratom pogođenim područjima, za one koji riskiraju svoje živote kako bi spasili živote drugih.
OFS: Za bratski i pastoralni pohod nacionalnog bratstva u Mađarskoj.
Oče naš…

Svibanj

Za evangelizaciju - Za Crkvu u Africi, sjeme jedinstva : Da Crkva u Africi, kroz zauzetost svojih članova, bude sjeme jedinstva među ljudima i znak nade za afrički kontinent.
OFS: Za bratske i pastoralne pohode nacionalnih bratstava u Togu i Češkoj te za kapitule nacionalnih bratstava u Burkini Faso, Belgiji, Panami, Vijetnamu i Ukrajini.
Oče naš…

Lipanj

Za evangelizaciju - Za živote svećenika: Da se svećenici, u skromnosti i poniznosti svojih života, zauzeto posvete brizi o najsiromašnijima.
OFS: Za bratski i pastoralni pohod nacionalnih bratstava u Nikaragvi, Indoneziji i na Malti, za kapitule nacionalnih bratstava na Malti, u Dominikanskoj Republici i Mijanmaru te susret nacionalnog bratstva u Brazilu.
Oče naš…

Srpanj

Opća - Za zaštitu oceana: Da političari, znanstvenici i ekonomisti rade zajedno na zaštiti svjetskih mora i oceana.
OFS: Za bratski i pastoralni pohod nacionalnih bratstava u Boliviji i Koreji te za kapitul nacionalnog bratstva u Mađarskoj.
Oče naš…

Kolovoz

Za evangelizaciju - Za obiteljski, školski i ljudski rast : Da obitelji, kroz život molitve i ljubavi, postanu jasne “škole istinskog ljudskog rasta”.
OFS: Za kapitule nacionalnih bratstava u Paragvaju i Slovačkoj.
Oče naš …

Rujan

Opća - Za integraciju pravde : Da oni koji su odgovorni za provođenje pravde rade čestito tako da nepravda koja prevladava u svijetu nema posljednju riječ.
OFS: Za kapitule nacionalnih bratstava u Australiji, Ekvadoru i Novom Zelandu te za bratski i pastoralni pohod nacionalnog bratstva u Poljskoj.
Oče naš …

Listopad

Za evangelizaciju - Za misionarsko proljeće u Crkvi : Da milost Duha Svetoga izazove novo misionarsko “proljeće” u Crkvi.
OFS: Za kapitule nacionalnih bratstava u Hrvatskoj i Francuskoj te za bratski i pastoralni pohod na Filipinima.
Oče naš…

Studeni

Opća - Za dijalog i pomirenja na Bliskom Istoku : Da na Bliskom Istoku, gdje se susreću različite religije, nikne duh dijaloga, susreta i pomirenja.
OFS: Za Međunarodno Predsjedništvo, Seminar formacije za duhovne asistente, za bratski i pastoralni pohod u Tajvanu i kapitul nacionalnog bratstva u Libanonu.
Oče naš …

Prosinac

Za evangelizaciju - Za budućnost mladih : Da svaka država poduzme potrebne mjere kako bi budućnost mladih, osobito onih koji pate, postala prioritet.
OFS: Za sva nacionalna bratstva u potrebi i za kapitul nacionalnog bratstva u Urugvaju.
Oče naš…

 

 

 Blato, Vela Luka, Cavtat, Dubrovnik - Lapad, Dubrovnik "Mala braća", Imotski, Kuna, Lumbarda, Makarska, Metković, Omiš, Orebić, Podbablje, Proložac, Rožat, Mokošica, Runovići, Sinj, Split "Gospa od zdravlja", Split - Pojišan, Split "Sv. Frane", Split "Sv. Obitelj", Split - Trstenik, Trogir, Drid, Vinjani, Zmijavci

 

Franjevački svjetovni red OFS

Splitsko-dubrovačko područno bratstvo
„Sv. Leopold Bogdan Mandić“

Trg Gaja Bulata 3

21 000 Split

Tel.: 021 / 541 718