Prijedlog tema za mjesečne susrete mjesnih bratstava u 2017.

Draga braćo i sestre!

I ove godine je Povjerenstvo za formaciju pripremilo teme za mjesečne susrete u mjesnim bratstvima koje će se obrađivati tijekom kalendarske 2017. godine.

Teme koje predlažemo se temelje na molitvama sv. Franje, sabrane iz njegovih spisa, a obrađene u knjizi S. Durantija Molitve Franje Asiškoga. Teme se sastoje od uvodne teme i jedanaest molitava koje su zasebno obrađene.
Budući da su nakon izdanja ovoga djela objavljeni Franjevački izvori i na hrvatskomu jeziku, u kojima se prijevod molitava nešto razlikuje od onoga u spomenutoj knjizi, u temama se najprije navodi molitva prema prijevodu djela S. Durantija, potom molitva prema Franjevačkim izvorima, a potom tumačenjem molitve. Iznimka je molitva „Da umrem iz ljubavi“ koja se ne nalazi u izdanju Franjevačkih izvora na hrvatskomu jeziku. Uz svaku temu su pripremljena i pitanja kao poticaj za razgovor o temi.
Povjerenstvo za formaciju će pripremljene materijale za teme, preko područnih bratstava, proslijediti mjesnim bratstvima do kraja ove godine, kako je to već uobičajena praksa.

Nadamo se da će bolje upoznavanje molitava sv. Franje pomoći i našemu sve većemu nasljedovanju Krista stopama sv. Franje Asiškoga, na što smo pozvani kao dio franjevačke duhovne obitelji koju je Duh Sveti podigao u Crkvi (usp. Pravilo OFS-a 1).

Mir i dobro!

Nacionalno povjerenstvo za formaciju

 

Teme za mjesečne susrete u mjesnim bratsvima u 2017.


1) siječanj: Uvod u molitve sv. Franje

2) veljača: Svevišnji, slavni Bože (MRas)

3) ožujak: Klanjamo ti se (Opor 5)

4) travanj: Oče naš (TumOč)

5) svibanj: Svet, svet, svet (HvČs)

6) lipanj: Da umrem iz ljubavi

7) srpanj: Pozdrav Blaženoj Djevici Mariji (PozBDM)

8) kolovoz: Sveta Djevice Marijo (ČMu)

9) rujan: Svemogući, vječni (PRe 50-52)

10) listopad: Svemogući, presveti (NPr 23, 1-6)

11) studeni: Ti si svet (BlLe 1-17)

12) prosinac: Svevišnji, Svemožni (PjSu)

 

 

 Blato, Vela Luka, Cavtat, Dubrovnik - Lapad, Dubrovnik "Mala braća", Imotski, Kuna, Lumbarda, Makarska, Metković, Omiš, Orebić, Podbablje, Proložac, Rožat, Mokošica, Runovići, Sinj, Split "Gospa od zdravlja", Split - Pojišan, Split "Sv. Frane", Split "Sv. Obitelj", Split - Trstenik, Trogir, Drid, Vinjani, Zmijavci

 

Franjevački svjetovni red OFS

Splitsko-dubrovačko područno bratstvo
„Sv. Leopold Bogdan Mandić“

Trg Gaja Bulata 3

21 000 Split

Tel.: 021 / 541 718