Tribina "Istanbulska konvencija"

U subotu 17.veljače s početkom u 19 sati u prepunoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Imotskom u organizaciji Franjevačkog svjetovnog reda (OFS) Imotski održana je javna tribina o Istanbulskoj konvenciji. Gost predavač na ovoj tribini bio je dr. sc. Vice John Batarelo, poznati katolički aktivist i predsjednik zaklade „Vigilare“, a moderator je bio Dragutin Koštro, prof., član OFS-a Imotski.
Dr. Batarelo kao istaknuti katolički intelektualac unutar hrvatskog društva promiče katolička načela i konzervativne vrijednosti, otvoreno braneći prava nerođene djece. Okupljenim slušateljima održao je zanimljivo i poučno predavanje u kojem je predočio sve opasnosti koje Istanbulska konvencija nosi u sebi pod krinkom borbe protiv nasilja nad ženama. Između ostalog naglasio je da ta konvencija sadrži definiciju „roda“ kao društvenog konstrukta neovisnog o spolu, što nema znanstveno uporište niti je u znanosti oko istoga postignut konsenzus, a što bi kao posljedicu imalo unošenje znanstveno nepotvrđenih teza (rodne ideologije) u obrazovni sustav te ograničavanje primarne uloge roditelja u odgoju i odlučivanju o obrazovanju vlastite djece.
Nakon predavanja neki od slušatelja postavili su vrlo zanimljiva pitanja ili dali svoje osobne komentare, a predavač je pozvao Imoćane na buđenje građanske svijesti te da svoje protivljenje ratifikaciji Istanbulske konvencije iskažu izravno Vladi Republike Hrvatske.

 

 

 Blato, Vela Luka, Cavtat, Dubrovnik - Lapad, Dubrovnik "Mala braća", Imotski, Kuna, Lumbarda, Makarska, Metković, Omiš, Orebić, Podbablje, Proložac, Rožat, Mokošica, Runovići, Sinj, Split "Gospa od zdravlja", Split - Pojišan, Split "Sv. Frane", Split "Sv. Obitelj", Split - Trstenik, Trogir, Drid, Vinjani, Zmijavci

 

Franjevački svjetovni red OFS

Splitsko-dubrovačko područno bratstvo
„Sv. Leopold Bogdan Mandić“

Trg Gaja Bulata 3

21 000 Split

Tel.: 021 / 541 718