Zavjeti novih članova mjesnog bratstva OFS-a "Sveti Frane" Split

Sveti Frane primjerom svoga života, svojom malenošću i poniznošću osam stoljeća privlači ljude iz svijeta da ga slijede i da mu postanu braća i sestre.
Tako je i u ponedjeljak, 16. siječnja 2017. u crkvi sv. Frane na Obali u Splitu privukao tri nova člana u naše bratstvo. To su: Anđelka Čukušić, Marija Novaković i Elizabeta Jurić, koje su željele sa većim marom i zauzetošću proživljavati i spoznavati krsnu milost i posvećenje te nasljedovati Isusa Krista prema nauci i primjeru Franje Asiškoga, ispunjavajući njegovu zapovijed ljubavi prema ljudima ostajući u svome staležu.
Svečanu misu u crkvi sv. Frane na Obali u Splitu predvodio je duhovni asistent fra Krunoslav Kemić a članovi ovog višestoljetnog bratstva sa radošću su prihvatili novu braću i sestre, obećavši da će im pomagati na životnom putu svojim prijateljstvom, molitvom i svjedočenjem vlastitog života.

Angela Markić

 

 

 Blato, Vela Luka, Cavtat, Dubrovnik - Lapad, Dubrovnik "Mala braća", Imotski, Kuna, Lumbarda, Makarska, Metković, Omiš, Orebić, Podbablje, Proložac, Rožat, Mokošica, Runovići, Sinj, Split "Gospa od zdravlja", Split - Pojišan, Split "Sv. Frane", Split "Sv. Obitelj", Split - Trstenik, Trogir, Drid, Vinjani, Zmijavci

 

Franjevački svjetovni red OFS

Splitsko-dubrovačko područno bratstvo
„Sv. Leopold Bogdan Mandić“

Trg Gaja Bulata 3

21 000 Split

Tel.: 021 / 541 718