OFS“ Blagovijest“, Split - Trstenik sudjelovao u proslavi obljetnice smrti sluge Božjega o. fra Ante Antića

U samostanu o. fra Ante Antića u Splitu na Trsteniku u nedjelju 4. ožujka svečano je proslavljena 53. obljetnica smrti časnoga sluge Božjega o. fra Ante Antića. Samoj svečanosti prethodila je trodnevnica. Prvoga dana trodnevnice, u četvrtak 1. ožujka, misu je predvodio fra Domagoj Runje, gvardijan samostana, a propovijedao đakon fra Frano Bosnić. U petak 2. ožujka slavlje je započelo pobožnošću križnog puta, koji je uz pomoć članova mjesnog bratstva OFS-a Blagovijest predvodio fra Stipe Nimac, profesor u mirovini. Nakon križnog puta misu je predvodio fra Stipe Nimac a propovijedao fra Dejan Međugorac. Posljednjega dana trodnevnice, u subotu 3. ožujka, nakon krunice misu je predvodio fra Domagoj Volarević, voditelj pastoralne godine i profesor na KBF-u u Splitu. Svečano euharistijsko slavlje na sam dan obljetnice smrti 4. ožujka na večer u 19 sati predvodio je fra Domagoj Runje, gvardijan samostana i profesor na KBF-u, a propovijedao je đakon fra Jerko Kolovrat.
Fra Jerko, koji je trenutno na službi u župi Gospe van Grada u Šibeniku, je u propovijedi naglasio:“ …otac Ante Antić, kako je u svojoj uvodnoj riječi kazao gvardijan fra. Domagoj, ostvario je svoje poslanje u svršenosti. I zato ga mi želimo nasljedovati, preko njegova primjera služiti Isusu Kristu…“.
Ono što bih želio posebno naglasiti je to da je upravo otac Ante Antić bio magistar bogoslova, a da se ova crkva upravo nalazi u sklopu samostana koji nosi njegovo ime i u tom samostanu danas se odgajaju bogoslovi, budući svećenici koji će služiti narodu Božjem.
Svečano misno slavlje svojim pjevanjem uzveličao je zbor bogoslova i vjernika pod ravnanjem orguljaša Pere Prosenice. Nakon euharistijskog slavlja za nazočne članove OFS a „ Blagovijest“ Split - Trstenik i župni pjevački zbor, održana je zajednička večera s obitelji fratara – klerika, a kako je gvardijan fra. Domagoj Runje naglasio, želja mu je da ovakve zajedničke večere postanu tradicija.

 

Zoran Jurišić OFS

 

 

 Blato, Vela Luka, Cavtat, Dubrovnik - Lapad, Dubrovnik "Mala braća", Imotski, Kuna, Lumbarda, Makarska, Metković, Omiš, Orebić, Podbablje, Proložac, Rožat, Mokošica, Runovići, Sinj, Split "Gospa od zdravlja", Split - Pojišan, Split "Sv. Frane", Split "Sv. Obitelj", Split - Trstenik, Trogir, Drid, Vinjani, Zmijavci

 

Franjevački svjetovni red OFS

Splitsko-dubrovačko područno bratstvo
„Sv. Leopold Bogdan Mandić“

Trg Gaja Bulata 3

21 000 Split

Tel.: 021 / 541 718