Posjet župi Studenci

U nedjelju 18.ožujka u Studencima u crkvi sv. Ilije zbio se zanimljiv događaj. Naime na poziv fra Zoran Jonjića župnika Studenaca u posjet župljanima su došli svjetovni franjevci. Tako su Mila Šuto (ministra Splitsko-dubrovačkog područnog bratstva "Sv.Leopld Bogdan Mandić") i Dragutin Koštro (član Povjerenstva za pravdu, mir i očuvanje stvorenog) prisustovali misnom slavlju koje je počelo u 10 i 30.
Fra Zoran Jonjić je održao vrlo nadahnutu propovijed o karizmama sv.Franje Asiškog, a jedna od njih je i Franjevački svjetovni red koji je ujedno i najstariji laički red unutar Katoličke crkve.
Pred kraj misnog slavlja sestra Mila Šuto i brat Dragutin Koštro su u kratkom izlaganju prikazali ljepotu i privlačnost karizme Franjevačkog svjetovnog reda kome pripadaju.
Nakon misnog slavlja nastavljeno je druženje u vrlo prijaznom ozračju, te župljani Studenaca nisu krili oduševljenje sa svojim gostima. Fra Zoran Jonjić je pozvao svjetovne franjevce na ručak, te su se svi skupa pomolili ispred kipa Presvete Djevice Marije u nadi da će se opet obnoviti Franjevački svjetovni red u Studencima koji je tu već prije postojao.

 

 

 Blato, Vela Luka, Cavtat, Dubrovnik - Lapad, Dubrovnik "Mala braća", Imotski, Kuna, Lumbarda, Makarska, Metković, Omiš, Orebić, Podbablje, Proložac, Rožat, Mokošica, Runovići, Sinj, Split "Gospa od zdravlja", Split - Pojišan, Split "Sv. Frane", Split "Sv. Obitelj", Split - Trstenik, Trogir, Drid, Vinjani, Zmijavci

 

Franjevački svjetovni red OFS

Splitsko-dubrovačko područno bratstvo
„Sv. Leopold Bogdan Mandić“

Trg Gaja Bulata 3

21 000 Split

Tel.: 021 / 541 718